Kas ir Challenge Labs?
EIT Food Challenge Labs ir starptautisks projekts, radošās darbnīcas, kuru mērķis ir rast risinājumus aktuālajām problēmām pārtikas un lauksaimniecības sistēmā. Šī gada darbnīcas izaicinājums ir saistīts ar Latvijas pašvaldību «Eiropas Zaļā kursa» prioritāšu sasniegšanu.
Izaicinājums
Pāreja uz aprites ekonomiku: risinājumi pārtikas zudumu mazināšanai un jauni bioloģiski noārdāmo atkritumu izmantošanas veidi.
Kas var piedalīties?
Studējošie, speciālisti, kā arī entuziasti no tādām jomām kā biotehnoloģijas, bioinženierija, IT, pārtikas tehnoloģijas, uzņēmējdarbība, UX/UI dizains, mārketings un citi, kas vēlas iesaistīties jaunu risinājumu izstrādē.
Kāpēc piedalīties?
Darbnīcas laikā dalībnieki apgūs dizaina domāšanas metodes jaunu produktu un pakalpojumu izstrādei, iegūs zināšanas par pārtikas sitēmas inovāciju potenciālu, satiks līdzīgi domājošus profesionāļus, ar ko kopā attīstīt un realizēt idejas.
Challenge Lab dalībnieki varēs turpināt attīstīt idejas Climathon 2021 un AgriTech 2021 hakatonos ar nozares ekspertu atbalstu, cīnīties par naudas balvām līdz 2000 EUR, kā arī pieteikties starptautiskās EIT Food jaunuzņemēju atbalsta programmās.
Pasākuma programma
14:30
Pasākuma atklāšana – Alina Dolmate, EIT Food Hub Latvia vadītāja
14:40 – 14:50
Ieskats problemātikā/ bioloģiskie atkritumi Latvijā – Baiba Rosicka, SIA “Getliņi Eko”
14:50 – 15:00
Bioekonomika (un atkritumu pārvēršana par resursiem) – Ilze Vamža, pētniece RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūtā (VASSI)
15:00 – 15:10
Atkritumu apsaimniekošanas hierarhija – Alise Pizika, EIT Climate-KIC Latvia vadītāja
15:10 – 15:20
Pieredzes stāsts – Raitis Kalnins, Biorefic jaunuzņēmuma līdzdibinātājs
15:20 – 15:30
Organisko atkritumu bioloģiskā noārdīšanās – Linda Mežule, Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedras asociētā profesore
15:30 – 15:40
Biotehnoloģiju tendences (ENG) – Andrii Shekhirev, co-founder at Biocatalyst.eu
15:40 – 16:00
Kafijas pauze, iepazīšanās komandās
16:00 – 18:30
Dizaina domāšanas darbnīca risinājumu ideju izstrādei komandās – Līga Efeja-Lībiete, pieredzes dizainere
18:30 – 19:00
Komandu prezentācijas un pasākuma noslēgums
Pašvaldību izaicinājumi
Iegūsti papildus informāciju par pašvaldību definētiem izaicinājumiem “Eiropas Zaļā kursa” mērķu sasniegšanai.
Vietu skaits ir ierobežots,
nepieciešama iepriekšēja reģistrācija.
Papildus informācija:
Alina Dolmate, EIT Food Hub Latvia
alina.dolmate@rtu.lv, mob. 26714520